Viktig informasjon for foreldre

Hver andre måned lager vi en plan over ulike tema, datoer og andre ting som er relevant i barnehagehverdagen. Den legges ut på vår lukkede facebookside og henges opp i gangen i barnehagen. For disse månedene kommer det et sammendrag hvor foreldre kan lese om hva vi har gjort.

Kjernetid

Barnehagens kjernetid er fra 09.00-14.00. Om barnet kommer senere eller skal bli hentet tidligere, vil vi gjerne ha beskjed om dette.

Skal barnehagen på tur og avreise er før kl. 10.00, vil det bli varslet om dette på vår lukkede facebookside eller gitt muntlig beskjed for dere som ikke er på facebook.

Klær og annet utstyr

Alle barn må ha klær og skotøy tilpasset været i barnehagen. Husk at været kan endre seg i løpet av dagen.

Ved kaldt klima anbefaler vi at barna har ull innerst på kroppen og ikke bomull. Ullklær og fleeceklær bør være i barnehagen.

Kroker for yttertøy på veggen og egne bokser for klær finnes i gangen til alle barna. Her må alle foreldre sørge for at alt vi trenger av klær til barna finnes. Skiftetøy har vi på badet og vi varsler når vi mangler noe. Klær som er skitne henges ute og taes med hjem etter endt dag.

Gode råd som typer sko, regntøy, regnvotter, kjeldress, luer osv. deler vi gjerne med dere:) Vi setter stor pris på at klær blir merket med barnets navn.

Barn som sover ute i vogn, har med egne vogner og voksiposer. Barnehagen kan oppbevare vognen inne til neste dag. Vi ser gjerne at vognen har regntrekk og myggnetting. Barnehagen har også egne vogner for soving om foreldre foretrekker det.

klær i barnehage .docx (50079)

Måltid

4 dager i uka har vi frokost buffet. Vi starter med frokosten 08.00 og den varer til 09.00. Barna tar med matpakke hver dag som de har til lunch. Hver tirsdag er barna på storbarn på tur med sekk. Da bør sekken være pakket med matboks, drikke, og eventuelt annet som de trenger til tur.

14.30: Frukt/ Grønnsaker/ Knekkebrød

Vi serverer 1-2 varmmåltid i uka.

Fredager er det fast dag for varmmat. Denne dagen har barna valgt seg mat på forhånd under noe veiledning fra oss voksne. Matplan for 3 måneder blir hengt i gangen slik at foreldre kan se hva vi skal spise hver onsdag.

Barnehagen satser på sunt og sukkerfritt kosthold. Ved bursdager serveres alternativ mat. Om foreldre har lyst til å lage noe godt til bursdagen, setter vi stor pris på det:)

Helseerklæring

Alle foreldre må fylle ut en helseerklæring tilhørende barnet. Barnehagen sender ut skjemaet før oppstart. Denne vil bli oppbevart på en lukket plass i barnehagen og alle ansatte er informert om innholdet.

Sykdom

Et skriv som viser til folkehelsens retningslinjer vedrørende sykdom blir sendt pr. mail eller skrevet ut til foreldre.

Barn skal ha vært feberfri i 24 timer før det kommer tilbake til barnehagen.

Ved oppkast/ diare skal barnet være symptomfri i 48 timer før det kommer tilbake til barnehagen. Det vil også si normal avføring og i god form.

Medisinering

Barn som trenger medisinering i barnehagen, skal ha et eget skjema som fylles ut av foreldre/lege før medisinering og undertegnes.

Internkontroll

I gangen i barnehagen er permen som forteller om barnehagens innhold. Den er til enhver tid oppdatert og skal inneholde informasjon om driften av barnehagen.

Transport

Barnehagen bruker kun buss når de drar på utflukter. For at barna skal få være med på buss, må foreldre ha skrevet under på et skjema. Det skjer ved oppstart i barnehagen. Barnehagen følger anbefalte retningslinjer når det gjelder barn og kjøretøy. Vi har derfor 3-årsgrense for barn på buss.

Levering/henting av barn

Det anmodes om å kjøre i gangfart til barnehagen når man leverer/ henter barnet. Vi har gjesteparkering like ved barnehagen om foreldre har lyst til å benytte den om dagen. Det er ikke anledning til å parkere på naboens gårdsplass eller foran de andre husene. Barnet skal alltid være i stol/sete til og fra barnehagen.

Ved henting av barn og andre enn mor/far henter, vil vi ha beskjed om dette.

Oppsigelse av plass

Oppsigelsen av plassen i barnehagen skal være skriftlig.

Oppsigelsestid i barnehagen er 2 måneder fra den første i måneden. Kontigent betales ut oppsigelsestiden.

Oppsigelsestiden gjelder også for de som har takket ja til plass, men ombestemmer seg og ikke benytter plassen.

Barnehagen har forsikring på alle barna.

Vikåsen familiebarnehage

Sagplassveien 57